Vendégek jönnek hozzátok? Ettől az almás-pudingos leveles tésztás sütitől nem is készíthetnél jobbat nekik
Vendégvárónak tökéletes megoldás.
A reszelt alma és a puding mindig varázslatos párosítás. Egyszerűen ellenállhatatlan, főleg akkor, ha ez a keverék finom leveles tészta közt húzódik meg. A reszelt almát fahéjas cukorral ízesítettem, a vaníliapudingot kristálycukorral, az egy réteg puha piskótát pedig citromlével. A megsült almás-pudingos leveles tésztában sütemény tetejét ízlés szerint porcukorral megszórhatjuk, a siker pedig garantált. Szerző: Petra
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
500 gleveles tészta
240 gpiskóta
1 kgreszelt alma
1 csomagfahéjas cukor
1 kv. kanálcitromlé
3 ev. kanálkristálycukor
1,2 ltej
3 csomagvaníliapuding
6 ev. kanálkristálycukor
1 dbtojás
-
A leveles tésztát kinyújtjuk úgy, hogy 2 db, 30×40 cm-es tésztalapot kapjunk. Az egyik tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük (kicsivel kisebb tepsit használjunk, a tészta a tepsi oldalait is fedje be egy kicsit).
-
A tésztára egy réteg piskótát rakunk (szorosan), kb. 3 evőkanál kristálycukorral megszórjuk, citromlével meglocsoljuk. A reszelt almát elkeverjük a fahéjas cukorral és elegyengetjük a piskótán.
-
Egy kevés tejben csomómentesre keverjük a pudingport, a maradék tejet feltesszük főni a cukorral együtt, majd hozzáöntjük a pudingporos tejet. Sűrű pudingot főzünk, és még forrón ráöntjük az almára.
-
Lefedjük a másik tésztalappal, villával megbökdössük, felvert tojással megkenjük.