Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Kókuszos sütemény, ínycsiklandozó tojássárgás krémmel

Ha a két kakaós tésztalap között kókuszos krém lapul meg, a felső kakaós tésztalap tetején pedig lágy tojássárgás krém lapul, akkor az már rossz nem lehet. A tojássárgás krém a megszokottól eltérően nem törik, nem száraz, hanem jó puha, lágy és krémes. Az egész kókuszos szelet tojássárgás krémmel egy pompás édesség, ami kicsiket és nagyokat is levesz a lábáról. Érdemes kipróbálni! Szerző: Jaja

Hozzáadta: TopPetra, 15.7.2018

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

250 g finomliszt
125 g vaj
100 g porcukor
20 g kakaó
1 csomag sütőpor
1 db tojássárga
100 ml tej

Kókuszos töltelék:

200 g kókuszreszelék
5 db tojásfehérje
120 g porcukor
1 csomag vaníliacukor

Krém:

4 db tojássárga
300 ml tej
150 g kristálycukor
2 csomag vaníliacukor
200 g vaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS

  1. A lisztet a sütőporral és kakaóval elkeverjük, majd egy nagyobb tálba szitáljuk. Belereszeljük a vajat, eldolgozzuk. A cukrot a tojássárgával és 50 ml tejjel eldolgozzuk, ezt is hozzáöntjük. A hozzávalókból elasztikus tésztát gyúrunk. Ha kell, a maradék tejjel javíthatunk a tészta állagán.
  2. A kakaós tésztát két egyenlő részre osztjuk, mindegyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk (35 x 27 cm).
  3. A tésztát magas falú tepsibe tesszük, ami előtte sütőpapírra kibéleltünk. Az alsó tésztára rákanalazzuk a kókuszos krémet, majd lefedjük a másik lap tésztával.
  4. Kókuszos töltelék: a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Mielőtt a tojáshab tökéletes lenne, hozzáadjuk a vaníliacukrot és porcukrot, ezzel együtt verjük tovább. Utolsó lépésben belekeverjük a kókuszreszeléket.
  5. A tepsit a tésztával és töltelékkel 160 fokra előmelegített tepsibe tesszük és aranyszínűre sütjük. Sütés közben „buborékok” is keletkezhetnek a tészta feszínén, ettől nem kell megijedni, hanem csak ki kell őket szúrni.
  6. A tojássárgát a vaníliacukorral és kristálycukorral elkeverjük, hozzáadjuk a tejet és kis lángon elkezdjük főzni.
  7. A vajat habosra verjük és ehhez adjuk hozzá adagokban a tojássárgás krémet.
  8. A kész krémet a megsült sütemény tetejére tesszük, elegyengetjük, pár órára hűtőszekrénybe tesszük. Közvetlenül a tálalás előtt kókuszreszelékkel megszórjuk.

Forrás:

https://www.topreceptek.hu/recept/kokuszos-szelet-tojassargas-kremmel-r1425?fbclid=IwAR3okiQS7ZC11rOMG-iySbmpunX67xNKox9UJxFxOTfhazZT5ML6N4ONtaE