Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

Mennyei krémes piskótahegy: A legjobb benne, hogy a sütéssel sem kell bajlódni

Próbáljátok ki mindenképpen.

Ez a mai alkotás egy hirtelen ötletből jött. Sütni nem szerettem volna, de szerencsére volt otthon egy csomag piskóta, na meg a többi hozzávaló is. Ami ehhez a desszerthez kell, az dzsúsz, amibe a piskótát belemártjuk, a lágy túrós krém, na meg a választott gyümölcs – esetemben áfonya. A desszertet, miután összeállítottam, két órára hűtőszekrénybe tettem. Szerző: Milka

Előkészítés:

ALAPANYAGOK

50 dkg lágy túró
40 dkg tejföl
6 ev. kanálporcukor
2 csomag vaníliacukor
150 g vaj
2 dl sűrű dzsúsz
piskóta
áfonya

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS

  1. A túrót a tejföllel és cukorral elkeverjük. A vajat és vaníliacukrot habosra verjük. A két keveréket összedolgozzuk, hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A piskótát a dzsúszba áztatjuk. A piskótát egy tálcára vagy tálra tesszük, 3×5 sorban.
  3. A piskótra rászórjuk az áfonyát, erre kerül a kerül a krém, majd folytatjuk a rétegezést azzal a különbséggel, hogy mindig kevesebb piskótát teszünk rá: 3×4, 3×3.

  4. Végül az egészet bevonjuk a krémmel. Ízlés szerint reszelt csokoládéval megszórhatjuk.

  5. Hűtőszekrénybe tesszük legalább két órára, majd tálaljuk.