Ínycsiklandozó almás szelet tojáshabbal
Mutatjuk lépésről lépésre, hogy készül ez a csoda.
Ez az almás finomság talán kicsit eltér a megszokott almás édességektől, de mindenképp érdemes kipróbálni. A tésztája nagyon puha, az almás réteg elronthatatlan, a cukros sült tojáshab pedig könnyedséget kölcsönöz neki. Legutóbb egy vendégségbe vittem ajándéknak, és nagy sikert arattam vele. Még a házigazda is elkérte a receptet, és azóta már ő is elkészítette az almás szeletet tojáshabbal.
Hozzáadta: Alexa96, 7.12.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcs szerint, Alma
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
300 grétesliszt
100 gporcukor
125 gvaj
3 dbtojássárga
1/2 csomagsütőpor
1 ev. kanáltejföl
Töltelék:
4-5 dbalma
200 mlvíz
100 gkristálycukor
1 csomagfahéjas cukor
2 csomagvaníliacukor
Tetejére:
3 dbtojásfehérje
6 ev. kanálporcukor
-
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a porcukrot is beledolgozzuk. A hab szép fényes lesz. Ezt kenjük rá az almás tészta tetejére, visszatesszük a sütőbe, a hőfokot 120 fokra csökkentjük és még kb. fél órát sütjük. Közben azért rápillantunk a sütőre, mert minden sütő másképp működik, és ha már kezd nagyon barnulni a cukros tojáshab, kivesszük a sütőből.