Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Konyha

Ellenállhatatlan kávétorta pihe puha diós tésztából, selymes csokoládéval

Nagyon finom valóban.

Imádom a kávétortát! Ahogy a fanyar kávéíz keveredik a csodálatos diós tésztával és a mennyei csokoládés öntettel… Egyszerűen mesés. Csak elég végignézi az alapanyagok listáján és már ebből is látszik, hogy fantasztikus lesz a végeredmény! A torta eszméletlenül finom, és az egyetlen hátránya, hogy ki kell várni, amíg szépen kihűl, a krém összeáll, mert az élmény így az igazi. Szerző: Triniti

Hozzáadta: TopPetra, 15.3.2020

Kategória: Desszertek, süteményekTortákÜnnepekSzülinapÉdes tortákCsokitorta

Előkészítés:
Sütés/főzés:

Tészta:

3 db tojás
3 ev. kanálkristálycukor
2 db tojásfehérje
1 ev. kanál kristálycukor
3 ev. kanál rétesliszt
1 ev. kanál kakaó
1 csomag sütőpor
6 ev. kanál darált dió
2 ev. kanáltej
5 ev. kanál rum

Krém:

700 ml tej
2 csomag vaníliacukor
120 g kristálycukor
2 db tojássárga
3 kv. kanál instant kávé
150 g vaj

Tetejére:

200 g étcsokoládé
400 ml habtejszín

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS

  1. A három tojássárgát a 3 evőkanál kristálycukorral habosra verjük. A lisztet, kakaót, sütőport átszitáljuk, elkeverjük. Hozzáadjuk a darált diót, majd a száraz hozzávalókat eldolgozzuk a habosra vert tojássárgával.
  2. Az 5 db tojásfehérjét egy evőkanál cukorral habbá verünk, majd ezt beleforgatjuk a száraz hozzávalókkal elkevert tojássárgás keverékbe.
  3. A tésztát 22 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokon 40 percig sütjük.
  4. A megsült tésztát kivesszük a formából, lehúzzuk a sütőpapírt, a felső kérget szintén lehúzzuk, majd meglocsoljuk 2 evőkanál tejjel és 5 evőkanál rummal. Kihűtjük.
  5. A krémhez 500 ml tejet cukorral együtt edénybe tesszük és kis lángon feltesszük főni. A maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport és a kávét, belekeverjük a tojássárgát, majd az egészet hozzáöntjük a forró tejhez. Sűrű pudingot főzünk, amit alufóliával lefedünk és kihűtjük.
  6. A vajat habosra verjük, majd kis adagokban beledolgozzuk a pudingot. A kihűlt tésztát visszatesszük a sütőformába, a kapott krémet rákenjük, elegyengetjük, hűtőszekrénybe tesszük.
  7. Amikor a krém már megkötött, a tetejét csokiöntettel locsoljuk meg. Ehhez a tejszínt felmelegítjük (ügyeljünk arra, hogy ne forrjon fel), levesszük a tűzről és beletesszük a kockára tört csokoládét és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik. Kissé kihűtjük, ezzel locsoljuk meg a torta tetejét. Legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük.%1