Kelt tésztából készült finomság: Sajtos-szalonnás tekercs

Erre nem lehet nemet mondani.

A Sajtos-szalonnás tekercs egyszerű és nagyszerű. Egy finom kelt-tésztából készített finomság, válogatott, finom feltétekkel. Bármely napszakban ajánlatos a fogyasztása: reggelire, uzsonnára, gyors ebédre, vacsorára, vagy csak simán péksüteménynek főzelékekhez, pörköltekhez, gulyásokhoz.

Hozzáadta: TopPetra, 15.9.2016

Kategória: Előételek, falatkákÜnnepekSósakFőétkezésekReggeliSzülinap

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tésztához:

500 g búza finomliszt
2 db tojás
150 ml olaj
1 kv. kanál
250 ml tej
1 kockaélesztő
1 kv. kanálcukor

Befejezéshez:

200 g császárszalonna
100 g füstölt sonka (lehetőleg vékony, szeletelt)
150 g cheddar vagy más reszelni való sajt

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS

  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és egy ev. kanál lisztet, óvatosan megkeverjük és felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót egy tálba tesszük, ráöntjük a kovászt és sima tésztát gyúrunk. A tésztát liszttel megszórjuk, és körülbelül 1 órát kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát 10 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyik részt további 3 részre, így összesen 30 „kupacot” kapunk. Mindegyik kupacot tenyerünkkel vékony henger alakúra formázzuk, mindegyik hengerre 1 szelet szalonnát rakunk, és 3 hengerből megfonjuk a tekercset. A folyamat végén összesen 10 szalonnás tekercset kapunk.
  3. A tekercseket egy tepsire rakjuk, megszórjuk az apróra vágott füstölt sonkával és reszelt sajttal, és 10 percig pihentetjük.
  4. 200 °C-on aranyszínűre sütjük őket. Jó étvágyat!