Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Van otthon egy fölösleges műanyag dobozod? Semmi féle képen ne dobd ki nézd csak milyen klasz dolgot készíthetsz húsvétra

Nézd csak milyen szuper.

Hamarosan itt a húsvét és a dekoráció készítést akár már el is lehet kezdeni. Ha eddig csak a tojásfestésre korlátoztad a kreativitásodat, akkor ideje szintet lépni.

Mutatunk neked két szuper módszert, hogyan készíthetsz magadnak csinos húsvéti kosarakat műanyag dobozból vagy újságpapírból. Érdekel? Olvass tovább!

Húsvéti kosár műanyagból

Hozzávalók:

  • selyem szalag
  • szalaghoz színben passzoló anyagdarab
  • műanyag tálka (aljától elválasztva)
  • műanyag darabka (kosár fülnek)
  • ragasztó

Mosd ki alaposan a műanyag tálkát, majd vágd ki az alját.

A falát tekerd körbe szalaggal a képen látható módon, majd ragaszd le a végeket.

A levágott kerek aljra is ragaszd rá az anyagdarabot, majd helyezd bele a szalaggal bevont keret aljára. Ragasztóval rögzítsd.

Fogd a választott hosszúságú műanyag darab csíkot és azt is vond be a szalaggal, majd ragaszd a kosárka belsejébe, hogy kosárfülként funkcionáljon.

Dekoráld ki a kosárkát tetszés szerint csipkével, kis művirágokkal, stb. Tegyél bele tojást, kiscsibét, nyuszit.

Fonott kosár újságpapírból

  • újságpapír
  • PVA ragasztó
  • olló
  • festék spray

Kezdd az újságpapír szálak készítésével. Vágj le a papírlapokból 8-10 cm széles sávokat és ezeket kezdd el felsodorni dőlt szögben, így a képen látható csőszerű darabokat kaphatsz.

 

Fixáld a végeket ragasztóval.

Ezután fogj 4 szálat és keresztezd őket. Fixáld ragasztóval. 4 horizontális és 5 vertikális szál elegendő lesz egy közepes méretű kosárkához.

Kezdd el az egyik szálat körbeszőni a többi szálon, alul-felül haladva, ahogyan a képen is látod. Ha véget ér a szál, ragasz hozzá egy következőt és folytasd a munkát.

Ha elértél egy vágyott átmérőjű kört, akkor helyezz rá egy kör alapú tárgyat, ami passzol hozzá méretben és egy befőttes gumival rögzítsd annak oldalához a szálakat.

Ezek mentén folytasd a szövést felfelé. A végén kilógó szálakat ragaszd a kosár belső felületéhez. Ezzel készen van a kosár teste. Már csak a fül marad, amelyet ugyanilyen papír szálakból, négyes fonással készíthetsz el. Ragasztóval fixáld.

Ha készen vagy, fújd le tetszés szerint választott festékkel.

 

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com