Imádod a krémtúrót? Akkor ezeket a mennyei vaníliás golyókat neked találták ki

Nagyon finom, valóban.

Ezek a kis vaníliás falatkák az egyik kedvenc vaníliás édességem. Nem hiába kerül krémtúró a tésztájába. Bár egy igazi kalóriabomba, néha azért becsúszik egy-egy krémtúrós sült golyó az étrendbe. Finom, puha, kívül ropogós, porcukorral meghintve pedig tökéletes vendégváró falatka, de akár ünnepek alkalmával is megállja a helyét. Néha friss gyümölccsel vagy ribizlilekvárral tálalom, de díszítettem már csokoládés öntettel is. Persze önmagában is megállja a helyét.

Hozzáadta: TopPetra, 14.11.2016

ALAPANYAGOK

Tészta:

200 g krémtúró (vaníliás)
170 g búzafinomliszt
3 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliacukor
csipet só

Befejezéshez:

500 ml olaj a sütéshez
porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS

  1. Előkészítünk két tálat: az egyikben összekeverjük a krémtúrót, a tojást és a vaníliacukrot, a másikba pedig a többi száraz hozzávalót (liszt, só, sütőpor).

  2. A hozzávalókat jól elkeverjük, végül a két tál tartalmát egyesítjük: a nedves hozzávalókhoz öntjük hozzá a sóval és sütőporral elkevert lisztet.

  3. A tésztát 10 percig pihentetjük. Amíg a tészta pihen, egy nagyobb edénybe beletöltjük az olajat és elkezdjük melegíteni. Ha már az olaj forró, akkor a tésztából kis golyókat formázunk és aranybarnára sütjük őket.

  4. A megsült golyókat papír törlőkenőre rakjuk, hogy az magába szívja a felesleges olajat, majd porcukorral megszórjuk.