Így lesz igazán roppanós és jóízű a csalamádé, nagymama mindig így készítette, enélkül el nem tudtuk képzelni az ételeket

Így lesz igazán finom és a téli időszakban tuti rájár az ember.

A recept már több generáció óta öröklődik a családban, és eddig nem okozott csalódást. Én mindig nyár közeledtével szoktam elkészíteni és beszerezni az alapanyagokat. Ennek egyszerű oka van. Bár az ideális „érési” ideje a csalamádénak 4-6 hét, de ez a csalamádé már akár másnap is fogyasztható. És mivel nagyon szeretem, alig várom, hogy megkóstolhassam. Szerintem igazi csemege, a férjem pár üvegébe pedig csípős paprikát is csempészek.

Hozzáadta: Babu27, 1.6.2017

ALAPANYAGOK

2 kg fejes káposzta
1 kg salátauborka
500 g vöröshagyma
500 g sárgarépa
1 kg paprika (különböző színű)
1 ev. kanál egész feketebors
70 g
ízlés szerint csípős paprika
300 ml ecet
400 g kristálycukor
4 db babérlevél
1 kv. kanálcitromsav
1 kv. kanálborkén