Villámgyors, ropogós, sajttal töltött lángos kelesztés nélkül… Nektek van bevált recept?
Mi nálunk ez nagyon bevált.
A sajttal töltött lángos kelesztés nélkül, ráadásul gyorsan, egy kicsit megbolondítja a klasszikus lángosról alkotott elképzelésemet. A tésztájába csupán abban tér el a klasszikus lángosétól, hogy reszelt sajt kerül bele, majd ezzel a tésztával „csomagoljuk” be a tésztakorongok közepére tett sajtot. A tészta a sütés előtt kellően vastag kell, hogy legyen, amit bő forró zsiradékban készre sütünk. Én nagyon szeretem, a sajt típusának függvényében mindig más-más ízvilágot tudok kölcsönözni ennek a sajtos lángosnak. Fokhagymával megkenve fogyasztom, és nagyon laktató fogás.
Hozzáadta: Babu27, 14.4.2017
ALAPANYAGOK
1 bögre natúr joghurt
1/2 kv. kanál só
1/2 kv. kanál kristálycukor
1/2 kv. kanál sütőpor
2 bögre búzafinomliszt
2 bögre reszelt sajt
olaj a kisütéshez
fokhagyma
ELKÉSZÍTÉS MENETE
-
A sót, cukrot és sütőport elkeverjük.
-
A joghurtot egy bögre reszelt sajttal és a liszttel elkeverjük. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, amit 5 egyenlő részre osztunk.
-
Mindegyik kis tésztaadagot vékony korong alakúra nyújtjuk. A maradék egy bögre reszelt sajtot 5 részre osztjuk, majd mindegyik korong közepére rátesszük a sajtot.
-
A tésztát az oldalaitól kezdődően felhajtjuk, jól „becsomagoljuk” a sajtot, majd kezünkkel lángos alakúra formázzuk a sajttal töltött tésztát.
-
Forró olajban kisütjük, majd fokhagymával megkenjük. Jó étvágyat!