Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Mennyire vagy éles szemű? Találd meg a rengeteg bagoly között elbújt macskát! Sokkal nehezebb, mint gondolnád!

Vajon hova bújhatott a macska?

Van valami a rejtvényekkel kapcsolatban, ami nem tudja hidegen hagyni az embert. Egyszerűen jön a késztetés, hogy meg kell oldani. Vagy azért, hogy önmagunknak és másoknak bizonyítsuk, képesek vagyunk rá vagy a kielégülés érzésére vágyunk, ami a megoldott probléma után következik be.

Sokféle rejtvény létezik, amelyek mind megtornáztatják az agyunkat és jó hatással is vannak a szellemi képességeinkre. Javítják a koncentrációs képességet, sőt a kreativitást is fejlesztik.

A következő képrejtvényen egy baglyok közt megbúvó macskát kell megtalálni. Elsőre talán úgy tűnik, hogy pár másodperc alatt rá lehet bukkanni, de kiderül, hogy mégsem olyan egyszerű a feladat, ahogyan azt véltük.

A rendszeres rejtvényfejtés, legyen az szó- vagy képrejtvény, segíti aktívan tartani az agyunkat. Minden egyes korosztálynak ajánlott ilyen módon is frissítenie a kognitív funkciókat.

Nézd meg a lenti képet és találd meg a macskát a baglyok között megbújva. Milyen gyorsan sikerül kiszúrni a képen? 

Adunk neked extrában még egy feladatot. Itt az elrejtőzött pandát kell megkeresned.

Ha nem sikerült megtalálni, akkor se bánkódj, hiszen minden egyes másodperc hasznos, amit az agyad stimulálásával töltesz. Görgess lejjebb és nézd meg a megoldásokat.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com