Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Zamatos és ropogós káposztasaláta sárgarépával

Az egyik legfinomabb káposztasaláta.

Ön is szereti az éttermekben köretként kínált káposztasalátát? Ha otthon is el szeretné készíteni, próbálja ki ezt a receptet, még jobb is, mint az éttermi! De ítélje meg Ön 🙂 Nem kell hozzá más, mint egy kis káposzta, sárgarépa és hagyma, meg az öntet, aminek hozzávalói többnyire rendelkezésre állnak. A feldolgozott zöldségeket az elkészített öntettel nyakon öntjük, elkeverjük, pár órát állni hagyjuk, és már el is készült.

Hozzáadta: Viki78, 8.6.2017

ALAPANYAGOK

1/2 fejkáposzta
2 db sárgarépa
1 db hagyma
100 g tejföl
100 g majonéz
1 evőkanál mustár
2 kávéskanál ecet
3 kávéskanál kristálycukor
só és bors ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS MENETE

  1. A káposztáról eltávolítjuk a külső leveleket, majd a megpucolt sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, esetleg éles késsel vékony csíkokra vágjuk. Hozzáadjuk a keskeny holdacskákra vágott hagymát.
  2. Egy másik tálkában előkészítjük az öntetet – a majonézt összekeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a mustárt, sót, borsot, ecetet, végül pedig a kristálycukrot is (a cukrot fokozatosan adjuk hozzá, attól függően, mennyire szeretnénk édesre készíteni a salátát).
  3. Az öntethez hozzáadjuk a felvágott zöldséget és összekeverjük.
  4. A saláta úgy a legjobb, ha legalább 2 órát hagyjuk állni, úgy érnek össze az ízek.

Forrás: Shugarysweets