Zamatos és ropogós káposztasaláta sárgarépával

Az egyik legfinomabb káposztasaláta.

Ön is szereti az éttermekben köretként kínált káposztasalátát? Ha otthon is el szeretné készíteni, próbálja ki ezt a receptet, még jobb is, mint az éttermi! De ítélje meg Ön 🙂 Nem kell hozzá más, mint egy kis káposzta, sárgarépa és hagyma, meg az öntet, aminek hozzávalói többnyire rendelkezésre állnak. A feldolgozott zöldségeket az elkészített öntettel nyakon öntjük, elkeverjük, pár órát állni hagyjuk, és már el is készült.

Hozzáadta: Viki78, 8.6.2017

ALAPANYAGOK

1/2 fejkáposzta
2 db sárgarépa
1 db hagyma
100 g tejföl
100 g majonéz
1 evőkanál mustár
2 kávéskanál ecet
3 kávéskanál kristálycukor
só és bors ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS MENETE

  1. A káposztáról eltávolítjuk a külső leveleket, majd a megpucolt sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, esetleg éles késsel vékony csíkokra vágjuk. Hozzáadjuk a keskeny holdacskákra vágott hagymát.
  2. Egy másik tálkában előkészítjük az öntetet – a majonézt összekeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a mustárt, sót, borsot, ecetet, végül pedig a kristálycukrot is (a cukrot fokozatosan adjuk hozzá, attól függően, mennyire szeretnénk édesre készíteni a salátát).
  3. Az öntethez hozzáadjuk a felvágott zöldséget és összekeverjük.
  4. A saláta úgy a legjobb, ha legalább 2 órát hagyjuk állni, úgy érnek össze az ízek.

Forrás: Shugarysweets