Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Friss: 12 megyére elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a zivatarok miatt… jégeső is jöhet

Ekkor csap le a jégeső.

A héten is marad a borús, esős idő. A zivatarokat néhol viharos szél is kísérheti. Hétvégén azonban már többórás napütésre van kilátás.

Hétfőn a nap első felében borult idő várható kis és közepes intenzitású esővel. Később egyre többfelé csökken, illetve begomolyosodik a felhőzet, rövid időre a nap is kisüthet, de a Nyugat-Dunántúlon és az északi megyékben néhol tartósan borult marad az ég. Ekkor elszórtan alakulnak ki záporok, északkeleten és a Dunántúlon zivatarok is – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az északi szél a Nyugat-Dunántúlon időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul.

A zivatarok miatt Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyékre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Este lassan csökken a felhőzet, az éjszaka túlnyomó részében erősen, illetve közepesen felhős ég lesz a jellemző. Egyre kevesebb helyen várható eső, zápor, legnagyobb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon lehet csapadék. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1, 6 fok között alakul.

Kedden a nap első felében az összefüggő felhőzet felszakadozik, majd erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüthet a nap. Reggelig a Nyugat-Dunántúlon még eshet az eső, majd napközben egyre több helyen alakul ki ismétlődő jelleggel zápor, elszórtan zivatar is. Az északi, északnyugati szél megélénkül, zivatarok környezetében lehetnek erős vagy viharos széllökések is. A hőmérséklet hajnalban 1, 6, délután többnyire 13, 16 fok között valószínű.

Szerdán erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható több helyen záporral, zivatarral. A nyugati, délnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. Zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések. A hőmérséklet hajnalban 0, +6, délután 16, 19 fok között alakul.

Csütörtökön erőteljes lesz a nappali gomolyfelhő-képződés, majd egy érkező hidegfrontnak köszönhetően északnyugat felől be is borul az ég. A front érkezésével többfelé valószínű zápor, zivatar, majd eső is. A délnyugati szelet több helyen erős lökések kísérik, majd a front érkezések a szél északnyugatira fordul és mérséklődik. Zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések. Hajnalban általában 1, 7, a délutáni órákban többnyire 15, 20 fokot mérhetünk, de az északnyugati határ mentén kissé hűvösebb is lehet.

Pénteken felszakadozik, csökken a felhőzet, egyre több helyen süt ki a nap. Az átvonuló fronthoz kapcsolódó csapadék a nap első felében keleten is megszűnik, ezt követően csak helyenként alakulhat ki futó zápor. Az északnyugati szél nagyobb területen is megerősödik. A hajnali órákban 4, 10, délután 10, 14 fok valószínű.

Szombaton gomolyfelhős időre van kilátás többórás napsütéssel, csak néhol alakulhat ki zápor. Az északnyugati szelet élénk, olykor erős lökések kísérhetik. Hajnalban -3, +2, délután általában 12, 16 fok valószínű.

Vasárnap gomolyfelhős időre van kilátás többórás napsütéssel. Csapadék nem valószínű. A délnyugati szelet élénk lökések kísérhetik. Hajnalban -2 és +3, délután 15 és 20 fok közötti hőmérsékletet mérhetünk.