Mennyei málnás túrótorta gyümölccsel, a legjobb benne, hogy még sütni sem kell
Elmondhatatlanul finom.
Bizony, sütés nélkül. Nem kell kétségbe esni, a recept végtelenül egyszerű. Kell hozzá pár alapanyag, de megéri! Kakaós kekszes alap, lágy túró tejszínhabbal, gyümölccsel, gyümölcsös öntet… Kell ennél több? A torta legnagyobb hibája, hogy bizony hidegen a legfinomabb, és ez ki kell várni. Én málnával készítettem, de természetesen más gyümölccsel is helyettesíthetjük.
Hozzáadta: TopPetra, 13.9.2020
ALAPANYAGOK
Alap:
200 gbolti kakaós keksz
100 gvaj
Túrókrém:
140 mlfőzőtejszín
4 dbDr. Oetker zselatinlap
500 gkádas túró
140 gnádcukor
1 dbnarancs
400 gmálna
250 mlhabtejszín (33%)
Öntet:
250 ggyümölcs (málna, áfonya, ribizli, eper…)
4 ev. kanálfriss narancslé
3 ev. kanálnádcukor
ELKÉSZÍTÉS MENETE
-
A kekszet zacskóba tesszük és sodrófával összetörjük. A vaja felolvasztjuk, majd amikor már kissé kihűlt, elkeverjük a keksszel. Amikor a massza már egységes, kibéleljük vele a tortaforma alját.
-
A túrós töltelékhez először a zselatint készítjük elő: a csomagoláson szereplő vízmennyiségbe áztatjuk a zselatinlapot. A túrót, cukrot, 4 ev. kanál narancslevet és a narancs reszelt héját krémesre dolgozzuk. A főzőtejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a zselatinlapot (vigyázat, nem forrhat!), majd amikor feloldódott, elkezdjük kihűteni, közben jó alaposan elkezdjük felverni.
-
A túrós masszához hozzáadjuk a kihűlt zselatinos főzőtejszínt, a habbá vert habtejszínt, végül a málnát. Elkeverjük, ez kerül a kekszes alapra. Hűtőszekrénybe tesszük, akár egy éjszakára.
-
Az öntethez a hozzávalókat egész egyszerűen elkeverjük, majd amikor már kihűlt, rácsorgatjuk a felszeletelt tortára.