Pudingos-mandarinos tekercs süti… liszt sem kell hozzá
Fenséges és csodaszép desszert.
Hogy a vonalakra is odafigyeljek, igyekszem olyan édességeket is készíteni, ami kicsit kevesebb kalóriát tartalmaz. A mandarinos tekercs például olyan tésztából készült, amihez nem kell liszt. Nem állítom, hogy tökéletes megoldás, de az biztos, hogy kevesebb benne a kalória, mint a klasszikus tekercsben. Ha pedig sikerül gluténmentes krémport is beszerezni, akkor akár gluténérzékeny családtagjainknak, ismerőseinknek is elkészíthetjük. Szerző: Danula
Hozzáadta: TopPetra, 3.5.2020
ALAPANYAGOK
Tészta:
5 db tojás
100 g porcukor
1 csomag vanília ízű pudingpor
csipet só
Krém:
kb. 500 g hideg mandarinkonzerv
300 ml habtejszín
főzés nélküli vanília ízű krémpor
ELKÉSZÍTÉS MENETE
-
A tojássárgát a cukorral sűrű habbá dolgozzuk (kézi robotgépet használtam). Süteményes lapáttal belekeverjük a pudingport, majd beleforgatjuk a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.
-
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Én a biztonság kedvéért a sütőpapírra még egy vékony réteg vajat is kentem. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.
-
Miután megsült, a tésztát s ütőpapírral együtt felcsavarjuk és megvárjuk, míg kihűl. Miután kihűlt, kihajtogatjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk megkenjük a krémmel, felcsavarjuk és hűtőszekrénybe tesszük.
-
A krémhez a habtejszínt, mandarinkonzerv tartalmát és a krémport habbá verjük. Másik megoldást, ha a mandarint levét, habtejszínt és krémport verjük habbá, a mandarint pedig beleforgatjuk.