Ezt imádni fogja a család: Sonkás-sajtos rakott karfiol, amiből mindenki repetázni fogni
Mi nagyon szeretjük. Érdemes kipróbálni.
A karfiol szerintem egy rendkívül ízletes zöldség, és a családomnak próbálom elég változatosan és sokféleképpen elkészíteni. Nem tagadom, hogy a kirántott karfiol verhetetlen, de zöldséges leves sem képzelhető el karfiol nélkül, és készítettem belőle már „pizzatésztát” is. Most a sonkás-sajtos rakott karfiollal leptem meg a családot, amit még egy kis sajtos öntettel is megbolondítottam. Az elkészítése tényleg nagyon egyszerű, és a receptben használt sajt fajtája ízlés szerit változtatható. Szerencsére az elkészült fogás elnyerte a család tetszését, és a gyerekek még repetát is kértek. Nem kérdés, hogy felkerült a havonta elkészítendő receptek nem létező listájára.
Hozzáadta: Babu27, 9.12.2016
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
ELKÉSZÍTÉS MENETE
-
A karfiolt sós vízben félpuhára főzzük.
-
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd előkészítünk egy sütőformát, amit olajjal vagy vajjal kikenünk.
-
A megfőtt karfiolt kisebb darabokra vágjuk, vagy rózsáira – kisebb rózsákra szedjük.
-
Az így ízesített karfiolt a sütőforma aljára rakjuk.