Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyhaÖt perc pihi

Így készül a házi pizza élesztő és kelesztés nélkül… ennek nem fog ellenállni a család

Gyors és nagyon finom.

Most agyon is csaphattok, de mi ezt házi pizzának nevezzük. És nagyon szeretjük! A gyerekek is odavannak értve, és ez az a kaja, amit imádnak velem együtt készíteni! Én a tésztát gyúrom össze, ők pedig a feltéteket teszik fel nagy örömmel a tésztaalapra. A tetejére természetesen jó nagy adag sajt került, és nem maradt más hátra, mint az egészet készre sütni. Szerző: Triniti

Hozzáadta: TopPetra, 24.5.2020

Kategória: PéksüteményekFőétkezésekEbédTésztákPizza

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

250 g finomliszt
6 ev. kanál olaj
1/2 csomag sütőpor
csipet só
150 ml víz

Szükségünk lesz még:

kedvenc feltétünk

ELKÉSZÍTÉS MENETE

  1. A vizet, olajat, csipet sót tálba tesszük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert és átszitált lisztet, majd sima állagú tésztává gyúrjuk. A tészta rugalmas és könnyű vele dolgozni.

  2. A tésztát vékonyra, tepsi nagyságúra nyújtjuk.

  3. A tésztára rátesszük a szószt és a kedvenc feltétet. Ez lehet ketchup vagy tejfölös-fokhagymás alap, sok-sok zöldség, sonka, sajt…

  4. 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.