Egy igazán finom ebéd 20 perc alatt egyetlen serpenyőből: Ha nincs időd órákig a konyhában állni
Tetszeni fog az egész családnak.
A fogás elkészítéséhez lényegében csak egy serpenyőre van szükség, pár hozzávalóra, és nagyjából 20 perc elkészítési időre. Finom zöldségek, darált hús, fűszerek, tészta, és már össze is állt a fogás. Kiváló megoldás a gyors hétköznapi vagy akár hétvégi étkezésekhez. Íme a nagyszerű ebéd 20 perc alatt egyetlen serpenyőből, friss zöldséggel, hússal és tésztával.
Hozzáadta: Viki78, 20.10.2016
Kategória: Tésztaételek, Húsételek, Darált hús, Töltött és rakott receptek, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Sült tészta
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
300 g darált hús
3 db hagyma
kevés olaj
1 db zöld paprika
2 doboz paradicsompüré
2 csésze víz
1 db chili paprika
300 g tészta
200 g reszelt mozzarella
ízlés szerint só, bors
ízlés szerint friss bazsalikom
ELKÉSZÍTÉS MENETE
-
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és pár percig együtt pirítjuk a hagymával.
-
Végül hozzáadjuk a darált húst, és addig kevergetjük, míg a hús ki nem fehéredik. Hozzáadjuk a chili paprikát, a paradicsompürét, sózzuk és borsozzuk, majd felöntjük a vízzel. Megvárjuk, míg felforr és hozzáadjuk a tésztát (kisebb könyöktésztát, vagy más, apróbb tésztát), lefedjük és mérsékelt lángon addig főzzük, míg a tészta meg nem puhul. Főzés közben 10-15 percenként az ételt megkeverjük.
-
A főzés vége előtt az egytálétel tetejét megszórjuk a bazsalikommal és a reszelt mozarellával. Megvárjuk, míg a sajt megolvad.