Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyhaÖt perc pihi

Pofon egyszerű túrós-barackos desszert, avagy „A nap üdvözlete”

Egyszerű, de annál fentségesebb desszert.

Fantasztikus barackos tortarecept! Ebben az esetben magam sütöttem a tésztát, de ha éppen időhiányban szenvedek, akkor kekszes alappal is nagyon jól működik. Gyorsan elkészül, nagyon finom, nagyon népszerű! Érdemes kipróbálni! Szerző: Lacusin

Hozzáadta: TopPetra, 4.6.2021

Kategória: Desszertek, süteményekÉdes tortákTorták

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

2 db tojás
50 g rétesliszt
40 g kristálycukor
csipet

Krém:

850 g (konzerv)barack
300 ml habtejszín
300 g túró
180 g kristálycukor
70 ml tejföl
30 g zselatin
10 g vaníliacukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

  1. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd közben beledolgozzuk a cukrot is. A tojássárgátegyenként beledolgozzuk, majd a lisztetis. A tésztát sütőpapírral kibélelt, kör alakú sütőformába tesszük.

  2. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, sütés közben azért figyeljük. Miután megsült, kihűtjük, kivesszük a formából,  a barna réteget levágjuk. Visszatesszük a sütőformába, majd a konzerv levét rálocsoljuk.

  3. A zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük.

  4. A barackot lecsepegtetjük, leturmixoljuk. A túrót szintén leturmixoljuk, hogy szép sima állagú legyen. Hozzáadjuk a kristálycukrot, vaníliacukrot, egy kevés tejszínt is. A maradék habtejszínt habbá verjük, akár cukrot is adhatunk hozzá. A habtejszínt, túrót és tejfölt egységes krémmé keverjük.

    %)

  5. A zselatint felmelegítjük. 1/3 részét hozzáadjuk a barackos alaphoz, a maradékot pedig a túrós krémhez.

  6. A túrós alapot rátesszük a tésztára. Még mielőtt elkezdenénk, a formát érdemes fóliával kibélelni. A túrós krémre kerül rá a barackos alap, akár mintázatokat is készíthetünk. Hűtőszekrénybe tesszük. Miután a rétegek megkötöttek, tálaljuk.

    Forrás:https://www.topreceptek.hu/recept/egyszeru-turos-barackos-torta-avagy-a-nap-udvozlete-r7905?fbclid=IwAR3wvWZdFNdP2BfxV5gdaS5zq743Ab8VPoW6aMTabMC6FTaKXQD7u3qjLfU