Egyszerű csokis-pudingos szelet, a nagymama régi szakácskönyvéből van ez recept

Nagyi olyan olyan finoman tudta elkészíteni.

Szeretem a klasszikusokat, ezt a sütit pedig szüleimtől tanultam. Ők a saját szüleiktől. A recept eredetét nagyon nehéz megmondani, de ilyen vagy olyan formában már jó ideje kering a családban. Szerző: Lacusin

Hozzáadta: TopPetra, 4.7.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Korpusz:

4 dbtojás
1 csomagvaníliacukor
200 gkristálycukor
100 mlolaj
190 gbúzafinomliszt
2 ev. kanálkakaó
1 csomagsütőpor

Krém:

2 db tojás
200 g kristálycukor
1 csomag vaníliapuding
3 ev. kanál búzafinomliszt
500 ml tej
200 ml habtejszín
150 vaj

Csokiöntet:

100 g csokoládé
30 g vaj
25 ml tej

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS

  1. Először a krémet készítjük el. A tojást a vanília- és kristálycukorral felverjük. Hozzáadjuk a pudingport és a lisztet. Eldolgozzuk, belekeverjük a tejet, majd sima állagú keverékké dolgozzuk. Feltesszük főni, sűrű pudingot főzünk.

  2. A pudingot tálba tesszük, fóliával lefedjük, kihűzjük.

  3. A korpuszhoz a tojást a cukrokkal felverjük. Hozzáadjuk az olajat, a kakaóval és sütőporral elkevert és átszitált lisztet.

  4. A tésztát sütőpapírral kibélelt formába töltjük, 170 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Tűtesztet végzünk.

  5. A kihűlt pudingot kis adagokban beledolgozzuk a puha vajba. A habtejszínt habbá verjük, ezt is belekeverjük.

  6. A megsült korpuszt félbe vágjuk. Az egyiket visszatesszük a tepsibe vagy formába, langyos tejjel meglocsoljuk, a krém felével megkenjük. Rátesszük a másik adag tésztalapot, majd erre is krém kerül.

  7. A csokit a vajjal és tejjel gőzfürdő felett felolvasztjuk, ráöntjük a süti tetejére. Megvárjuk, míg az öntet megköt (hűtőszekrénybe tesszük), majd tálaljuk.