Ez a leggyszerűbb piskótatészta, ami mindenféle sütikhez, tortákhoz jó

Egyszerű és mindenre jó.

Az édes piskótatészta számtalan édesség és torta elengedhetetlen kelléke és alapanyaga. Én előszeretettel készítem ezt a piskótatésztát, és meg vagyok róla győződve, hogy ez az egyik legegyszerűbb elkészítési mód. Tudom, hogy vannak receptek, ahol a tojások fehérjéjét és sárgáját szét sem választják, de én azért ezt a lépést nem hagytam ki. A cukor mennyisége megegyezik a liszt mennyiségével, ezért a tészta nagyon édes, de én így szeretem. Ha valakinek a cukor sok, akkor természetesen lehet a mennyiségén csökkenteni.

Hozzáadta: Alexa96, 15.3.2017

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz (1 bögre = 200ml):

1 bögre kristálycukor
1 bögre rétesliszt
4 db tojás
1/2 csomag vaníliacukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

  1. A tojásfehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd beledolgozzuk a cukrot és a vaníliacukrot. Ha már a hab fényes, egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját.

  2. A lisztet átszitáljuk, majd óvatosan beledolgozzuk a tojásos keverékbe (fakanalat használunk, óvatosan dolgozunk, hogy a hab ne essen össze).

  3. A tésztát egy zsiradékkal kikent és liszttel beszórt tortaformába vagy tepsibe tesszük, majd 190 fokon 20-25 percig sütjük.

  4. A sütés egyik alapszabálya, hogy a sütő ajtaját sütés közben nem nyitjuk ki. Miután a tészta megsült, kivesszük a sütőből, majd óvatosan kiszedjük a sütőformából. Megvárjuk, míg szobahőmérsékletűre hűl.