Talált otthon egy kis cukkinit és túrót, olyan különleges finomságot készített belőle, hogy a család vacsorára is szerette volna!
Nem is nagyon kell ettől finomabb.
A cukkiniből készült fasírt egy könnyű és egészséges étel és számtalan módon elkészíthető.
Ma egy olyan cukkinifasírt receptjét hoztuk el nektek, amely puha és nagyon finom.
Hozzávalók:
- 800 g cukkini,
- 2 db hagyma,
- 2 db tojás,
- 1 teáskanál sütőpor,
- 75 g liszt,
- 200 g tehéntúró,
- fél köteg zöldpetrezselyem,
- fél köteg kapor,
- só ízlés szerint,
- 3 evőkanál olívaolaj.
A mártogatóshoz:
- 250 ml tejföl,
- 3 gerezd fokhagyma.
Elkészítés
Mossuk meg a cukkinit, hámozzuk meg, majd reszeljük le. Sózzuk le, hagyjuk állni 20 percet, amíg levet ereszt, ezután pedig csavarjuk ki a kezünkkel. A zöldpetrezselymet, a kaprot és a hagymát vágjuk apróra, adjuk hozzá a cukkinihez a tojásokkal együtt. A túrót is keverjük hozzá, majd tegyük bele a lisztet és a sütőport is. Dolgozzuk össze. Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, formázzunk a masszából fasírtokat és süssük ki őket. A kisült fasírtot szedjük ki papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat. A cukkinifasírt mellé kínáljunk fokhagymás, tejfölös mártogatóst. Jó étvágyat.