Krémesen lágy és túrós vakondtúrás sütemény

Az egész család kedvence lesz.

Krémes és lágy! Ezekkel tudnám első körben jellemezni a vakondtúrás süteményt. Persze egyéb „kulcsszavakat” is elő lehet venni, mint a rezelt csoki, kakaós tészta, ellenállhatatlan… Valaki szerint egyenesen ellenállhatatlan, másik szerint ronda és finom. Mi odavagyunk érte, hidegen a legfinomabb, és a gyerekek éjjel-nappal ennék. Szerző: Mineralka

Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

4 db tojás
180 g kristálycukor
200 ml olaj
200 ml tej
380 g búzafinomliszt
4 ev. kanálkakaó
1 csomag sütőpor

Krém:

1 csomagvanília ízű pudingpor
500 ml tej
1 csomag vaníliacukor
4 ev. kanálkristálycukor
300 ml tejföl
150 ml habtejszín
250 g túró
100 g étcsokoládé
5 db banán

ELKÉSZÍTÉS MENETE

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és a tejelt, a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet, végül a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.

  2. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe szórjuk. Elegyengetjük, 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Miután megsült és kihűlt, a tetejét hosszában levágjuk – kb. 1 cm vastagon. A levágott tésztaadagot félretesszük.

  3. A pudingport, cukrot, vaníliacukrot a tejben csomómentesre keverjük. Sűrű pudingot főzünk, kihűjük. A habtejszínt habbá verjük, elkeverjük a tejföllel és a túróval, majd ezt a keveréket dolgozzuk bele a pudingba. A csokoládét lereszeljük, ezt is hozzáadjuk a krémhez.

  4. A tésztalapot megkenjük egy kevés krémmel, rátesszük a felszeletelt banánt, majd a maradék krémmel lefedjük.

  5. A tetejét megszórjuk a lemorzsolt félrerakott tésztával. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután a rétegek megkötöttek, felszeleteljük, tálaljuk.