Mennyei Fűszeres sült sertéstarja tejszínes burgonyával és szalonnás zöldbabbal
Erre nem lehet nemet mondani.
A sült hús mindig főnyeremény az ebéd vagy vacsora alkalmával, főleg akkor, ha az jó fűszeresen, finoman van elkészítve. Legutóbb a fűszeres sertéstarjára esett a választásom, amit tejszínes burgonyával és szalonnás zöldbabbal tálaltam. Mondanom sem kell, hogy hatalmas sikert aratott! Férjem szerint a hús is tökéletesre sikerült, de a köret is megér egy misét, és bármilyen hússal, vagy akár egyszerű tükörtojással is el tudja képzelni. Ki tudja, lehet, legközelebb megfogadom a tanácsát. Szerző: Danka
Hozzáadta: TopPetra, 23.5.2018
Kategória: Húsételek, Sertéshús, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Hús:
vastagabb sertéstarja szeletek csont nélkül
steak fűszerkeverék
fokhagymapor
só
olaj
Burgonya:
hámozott burgonya 0,5 cm-es szeletekre vágva
só
őrölt kömény
fokhagymapor
szárított morzsolt rozmaring
őrölt édes pirospaprika
250 ml habtejszín
Zöldbab:
fagyasztott vágott zöldbab
húsos szalonna
olaj
zöldfűszer keverék
fokhagymapor
só
őrölt feketebors
2 ev. kanálfőzőtejszín
ELKÉSZÍTÉS MENETE
-
A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk és steak fűszerkeverékkel megszórjuk. Meglocsoljuk az olajjal, majd húspuhítóval megszurkáljuk. A fűszereket még kézzel beledörzsöljük, majd mindkét oldalát forró olajon hirtelen megsütjük.
-
A szeletelt burgonyát tepsibe tesszük, sózzuk és fűszerezzük, majd 180 fokos sütőben félpuhára sütjük. Ezután meglocsoljuk a főzőtejszínnel és visszatesszük a sütőbe. Miután a burgonya megpuhult, kivesszük a sütőből.
-
A szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a vágott zöldbabot és addig pirítjuk, amíg a zöldbab „félpuha” nem lesz. Ezután sózzuk, hozzáadjuk a fűszereket és a tejszínt, majd addig főzzük, amíg kellően puha nem lesz.
-
A tányérra kitesszük a hússzeleteket, egy adag burgonyát és egy adag fűszeres-tejszínes zöldbabot. Jó étvágyat!