Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

Mennyei Fűszeres sült sertéstarja tejszínes burgonyával és szalonnás zöldbabbal

Erre nem lehet nemet mondani.

A sült hús mindig főnyeremény az ebéd vagy vacsora alkalmával, főleg akkor, ha az jó fűszeresen, finoman van elkészítve. Legutóbb a fűszeres sertéstarjára esett a választásom, amit tejszínes burgonyával és szalonnás zöldbabbal tálaltam. Mondanom sem kell, hogy hatalmas sikert aratott! Férjem szerint a hús is tökéletesre sikerült, de a köret is megér egy misét, és bármilyen hússal, vagy akár egyszerű tükörtojással is el tudja képzelni. Ki tudja, lehet, legközelebb megfogadom a tanácsát. Szerző: Danka

Hozzáadta: TopPetra, 23.5.2018

Kategória: HúsételekSertéshúsFőétkezésekEbéd

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Hús:

vastagabb sertéstarja szeletek csont nélkül
steak fűszerkeverék
fokhagymapor
olaj

Burgonya:

hámozott burgonya 0,5 cm-es szeletekre vágva
őrölt kömény
fokhagymapor
szárított morzsolt rozmaring
őrölt édes pirospaprika
250 ml habtejszín

Zöldbab:

fagyasztott vágott zöldbab
húsos szalonna
olaj
zöldfűszer keverék
fokhagymapor
őrölt feketebors
2 ev. kanálfőzőtejszín

ELKÉSZÍTÉS MENETE

  1. A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk és steak fűszerkeverékkel megszórjuk. Meglocsoljuk az olajjal, majd húspuhítóval megszurkáljuk. A fűszereket még kézzel beledörzsöljük, majd mindkét oldalát forró olajon hirtelen megsütjük.
  2. A szeletelt burgonyát tepsibe tesszük, sózzuk és fűszerezzük, majd 180 fokos sütőben félpuhára sütjük. Ezután meglocsoljuk a főzőtejszínnel és visszatesszük a sütőbe. Miután a burgonya megpuhult, kivesszük a sütőből.
  3. A szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a vágott zöldbabot és addig pirítjuk, amíg a zöldbab „félpuha” nem lesz. Ezután sózzuk, hozzáadjuk a fűszereket és a tejszínt, majd addig főzzük, amíg kellően puha nem lesz.
  4. A tányérra kitesszük a hússzeleteket, egy adag burgonyát és egy adag fűszeres-tejszínes zöldbabot. Jó étvágyat!