Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyhaÖt perc pihi

Nagymama egyik bevált receptje „lusta” mézes torta, nyújtás nélkül

Egy nagyon finom bevált recept.

A tészta lágy és puha, még annak ellenére is, hogy nem kell bele vaj vagy zsír. HA a tésztát megkenjük a tejfölös krémmel, másnapra tökéletesen puha lesz, pont olyan, amilyennek lennie kell. Szerző: Lacusin

Hozzáadta: TopPetra, 5.8.2021

Kategória: Desszertek, süteményekÉdes tortákTorták

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Korpusz:

150 g méz
1 kv. kanál szódabikarbóna
3 db tojás
100 g kristálycukor
210 g finomliszt
csipet

Krém:

600 g tejföl
Ízlés szerint kristálycukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

  1. A mézet edénybe tesszük, hozzáadjuk a szódabikarbónát és folyamatos kevergetés mellett melegítjük. Amikor felforr, akkor szépen elkezd habzani. Egész addig kevergetjük, amíg a hab el nem tűnik – ezalatt szépen karamellizálódik.

  2. A tojást a cukorral habbá verjük. Hozzáadjuk a mézet (ha megkötött, akkor ismét felmelegítjük), a csipet sót és az átszitált lisztet.

  3. A kapott tésztát 20 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. 30 percig sütjük, tűteszttel győződünk meg arról, hogy megsült-e. Sütést követően kihűtjük.
  4. A kihűlt tortatest felső rétegét levágjuk, kézzel szétmorzsoljuk. A tortakorpuszt három lapra vágjuk, majd a lapokat a kapott krémmel megkenjük. A tetejét az édes morzsával megszórjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, másnap tálaljuk.