Amerikai diós süteményt, ezzel a finomsággal egyetlen sütemény sem tud versenyezni

Érdemes kipróbálni a vendégek egyik kedvence lesz.

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb diós sütemény, amit valaha készítettem. Nincs benne semmi felesleges krém vagy cicoma, csak a tökéletes diós tészta, amit egy jó nagy adag aprított dióval szórtam meg. Ideális recept a maradék, éléskamrában megbúvó dió felhasználására, és még a család is hálás lesz ezért a finomságért. Csak ajánlani tudom, és még kezdő szakácsok is megbirkóznak a feladattal. Szerző: Lacusin

Hozzáadta: TopPetra, 14.6.2018

Kategória: Desszertek, süteményekÉdes sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

2 db tojás
200 ml olaj
300 g kristálycukor
1 db vaníliacukor
500 ml tej
500 g rétes liszt
1 kv. kanál fahéj
2 ev. kanál kakaó
1 csomag sütőpor
2 ev. kanál lekvár
2 kv. kanál szódabikarbóna
5 ev. kanál darált dió

Szóráshoz:

100 gapróra vágott dió

ELKÉSZÍTÉS MENETE

  1. A tésztához a hozzávalókat jó alaposan elkeverjük.

  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 20×30 cm-es tepsibe öntjük.

  3. A tetejét megszórjuk az apróra vágott dióval, majd a süteményt 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.