Csak víz, liszt és olaj. Néhány perc, és már kész is a legmennyeibb kenyérhelyettesítő.

Gyors és nagyon finom, ha szeretnél valami újat kenyér helyett.

Ez a megoldás néha életmentő! Ha nincs otthon kenyér, akkor gyorsan el lehet készíteni ezt a finomságot. Akár meg is tölthetjük, a befejezés már csak rajtunk múlik. Szerző: Triniti

Hozzáadta: TopPetra, 6.9.2021

Kategória: Péksütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

350 g búzafinomliszt
2 ev. kanál olaj
200 ml forró víz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk az olajat és a forró vizet, elkeverjük.

  2. Tésztát gyúrunk, cipóvá formázzuk, amit fóliába csomagolunk, és 20 percig pihentetjük. Ezután a tésztát 8 kisebb adagra szedjük, mindegyikből kis golyót formázunk, majd lefedjük.

  3. Kb. 10 percig pihentetjük.

  4. Mindegyik kis tésztaadagból vékony lapokat, korongokat formázunk. Forró, száraz serpenyőben mindkét oldalát készre sütjük. Sütés közben gyönyörűen felfújódnak. Miután megsültek, félbe vágjuk és tölthetjük.