Mennyeien finom bambino szelet, a legjobb benne, hogy még sütni sem kell

Sokak nagy kedvence lesz.

Időigényes édesség, de érdemes elkészíteni! Ráadásul sütés nélkül készül.

Hozzáadta: TopPetra, 5.9.2021

ALAPANYAGOK

Alap:

50 gvajas keksz, esetleg hosszúkás babapiskóta

Alapkrém:

700 ml zsírosabb tej
300 ml habtejszín
150 g kristálycukor
1 csomag vaníliacukor
2 csomagtejszín ízű krémpor
2 csomagzselatin
100 g vaj

Sötét krém:

300 g darált kakaós keksz
100 g darált dió
200 ml habtejszín
2 ev. kanálbaracklekvár

Világos krém:

100 g fehér csokoládé
200 g tejföl

Öntet:

100 g csokoládé
250 ml habtejszín
1 kv. kanál instant kávé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

  1. Az alapkrémmel kezdjük. A pudingot és zselatinport 300 ml hideg tejjel elkeverjük. A maradék tejet elkeverjük a habtejszínnel, hozzáadjuk a cukrot és vaníliacukrot, majd elkezdjük melegíteni. Amikor a cukor már feloldódott, hozzáadjuk a pudingos tejet. Sűrű pudingot főzünk. Hozzáadjuk a vajat és addig keverjük, amíg a vaj fel nem olvad.
  2. A sötét krémhez a tört kekszet és diót elkeverjük. Hozzáadjuk a lekvárt és tejszínt, elkeverjük, majd az alap krémből 600 g-ot hozzákeverünk.
  3. A maradék alapkrémhez hozzáadjuk a gőzfürdő felett felolvasztott csokoládét. Óvatosan eldolgozzuk, majd a tejföl is belekerül.
  4. A kekszet formába tesszük (tejben feloldott instant kávéba is mártogathatjuk). Erre kerül a sötét krém, elegyengetjük. Erre tesszük rá a világos krémet, ezt is elsimítjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, akár egy éjszakára.
  5. Az öntethez a csokit gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadunk 1 kanál instant kávét. A habtejszínt habbá verjük, majd beleforgatjuk a felolvasztott csokoládéba. Ezt kenjük rá a krém tetejére. Lehűtjük, majd felszeleteljük, tálaljuk.