10 háziasszonyból 9 liszttel és tojással készíti a panírt a rántott csirkehúshoz sütésekor. Pedig létezik egy könnyebb módszer… mutatjuk mi az
Ez egy sokkal finomabb megoldás.
A legtöbb háziasszony lisztbe és tojásba forgatja a csirkehúst, mielőtt kisütné azt. A csirkéből készült rántott hús igen finom és közkedvelt étel.
Az alábbiakban viszont egy ennél kevésbé időigényes, viszont végeredményét tekintve íncsiklandó megoldást mutatunk rántott csirke elkészítéséhez. Ez a pácolt rántott csirke!
Mire lesz szükséged?
- 4 darab csirkemell filé,
- 50 gramm majonéz,
- 30 gramm mustár,
- 40 gramm méz,
- 30 milliliter olaj,
- 5 gerezd fokhagyma,
- Fűszerek: só, pirospaprika, őrölt bors (ezeket tetszés szerinti arányban használhatod, vagy akár helyettesítheted is saját és családod ízlésének megfelelően).
Először a pácot készítjük el. Összekeverjük a mustárt, olajat, fokhagymát (zúzva), mézet és majonézt, és ezután fűszerezzük tetszés szerint. Ismét jól összekutyuljuk az egészet.
A csirkemellet szeleteljük vékonyra és klopfoljuk ki. Ezután egy tálban hagyjuk állni kettő órán keresztül úgy, hogy a fentiek szerint elkészített pác rajta van.
Ezután csak bele kell tennünk a már megpácolt húst egy sütőpapírra kibélelt tepsibe, ráönteni a maradék páclét, és 180 fokon 30-40 percig sütni (érdemes “félúton” meg is forgatni a húst).
És készen is vagyunk! Jó étvágyat!
Hasznos volt? Akkor ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid, ismerőseid is elkészíthessék!