10 háziasszonyból 9 liszttel és tojással készíti a panírt a rántott csirkehúshoz sütésekor. Pedig létezik egy könnyebb módszer… mutatjuk mi az

Ez egy sokkal finomabb megoldás.

A legtöbb háziasszony lisztbe és tojásba forgatja a csirkehúst, mielőtt kisütné azt. A csirkéből készült rántott hús igen finom és közkedvelt étel.

Az alábbiakban viszont egy ennél kevésbé időigényes, viszont végeredményét tekintve íncsiklandó megoldást mutatunk rántott csirke elkészítéséhez. Ez a pácolt rántott csirke!

Mire lesz szükséged?

  • 4 darab csirkemell filé,
  • 50 gramm majonéz,
  • 30 gramm mustár,
  • 40 gramm méz,
  • 30 milliliter olaj,
  • 5 gerezd fokhagyma,
  • Fűszerek: só, pirospaprika, őrölt bors (ezeket tetszés szerinti arányban használhatod, vagy akár helyettesítheted is saját és családod ízlésének megfelelően).

Először a pácot készítjük el. Összekeverjük a mustárt, olajat, fokhagymát (zúzva), mézet és majonézt, és ezután fűszerezzük tetszés szerint. Ismét jól összekutyuljuk az egészet.

A csirkemellet szeleteljük vékonyra és klopfoljuk ki. Ezután egy tálban hagyjuk állni kettő órán keresztül úgy, hogy a fentiek szerint elkészített pác rajta van.

Ezután csak bele kell tennünk a már megpácolt húst egy sütőpapírra kibélelt tepsibe, ráönteni a maradék páclét, és 180 fokon 30-40 percig sütni (érdemes “félúton” meg is forgatni a húst).

És készen is vagyunk! Jó étvágyat!

Hasznos volt? Akkor ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid, ismerőseid is elkészíthessék!