Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

Ínycsiklandozó mákos süti reszelt almával, tojásfehérje habbal

Nálunk imádja az egész család.

Ízletes sütemény, reszelt almával és lágy tojásfehérje habbal. Mi nagyon szeretjük, az őszi hideg napokon pedig nagyon jól tud esni. Szerző: Mineralka

Hozzáadta: TopPetra, 17.9.2021

Kategória: Desszertek, süteményekAlmaGyümölcs szerint

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

250 g finomliszt
100 g porcukor
120 g vaj
2 db tojássárga
csipet
1/2 csomag sütőpor
2 ev. kanál tejföl

Töltelék:

300 g darált mák
200 g porcukor
300 ml tej
2 db tojássárga
1 db citrom reszelt héja
2 db alma
2 ev. kanál zsemlemorzsa

Hab:

4 db tojásfehérje
200 g kristálycukor
1 ev. kanál porcukor

Szükségünk lesz még:

4 ev. kanál lekvár

ELKÉSZÍTÉS MENETE

  1. Elkészítjük a tölteléket. A tejet a cukorral feltesszük főni. Amikor már forr, levesszük a lángról, belekeverjük a darált mákot. Visszatesszük a lángra és addig főzzük, amíg sűrű masszát nem kapunk. Kissé kihűtjük. Beledolgozzuk a tojások sárgáját, a reszelt almát, a citrom reszelt héját., végül a zsemlemorzsát is.

  2. A tésztához a hozzávalókat elkeverjük, 25×35 cm-es, tepsi méretű négyzet alakúra nyújtjuk, majd átvisszük a tepsibe.

  3. 180 fokos sütőben 6 percig sütjük.
  4. Az elősütött tésztát lekvárral megkenjük, rávisszük a mákos tölteléket. Elegyengetjük, visszatesszük a forró sütőbe.

  5. 15 percig sütjük, közben elkészítjük a tojáshabot.
  6. A tojásfehérjét a csipet sóval elkezdjük verni. Hozzáadjuk a kristálycukrot. A kapott habot rátesszük a forró sütemény tetejére, porcukorral megszórjuk.

  7. Visszatesszük a sütőbe, egészen addig, amíg a tojáshab szép aranyszínt nem kap. Kihűtjük, felszeleteljük, tálaljuk.