Pofonegyszerű tejszínes kifli lekvárral töltve – a tésztához csak 3 összetevő kell
Ez a család igazi kedvence.
Fantasztikus lágy kifli, kívül ropogós, belül omlós, édes töltelékes. A tésztába tejszínt is teszek – ettől lesz annyira finom. Szerző: Triniti
Hozzáadta: TopPetra, 25.9.2021
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
500 g búzafinomliszt
300 g margarin
250 ml habtejszín
Lekvár töltéshez
Porcukor szóráshoz
ELKÉSZÍTÉS MENETE
-
A búzafinomlisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a lereszelt margarint, majd beleöntjük a tejszínt.
-
Tésztává dolgozzuk, golyó alakúra formázzuk, fóliába csomagoljuk, majd 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
-
A kapott kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 220 fokos sütőben 10 percig sütjük.