Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

Pofonegyszerű tejszínes kifli lekvárral töltve – a tésztához csak 3 összetevő kell

Ez a család igazi kedvence.

Fantasztikus lágy kifli, kívül ropogós, belül omlós, édes töltelékes. A tésztába tejszínt is teszek – ettől lesz annyira finom. Szerző: Triniti

Hozzáadta: TopPetra, 25.9.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

500 g búzafinomliszt
300 g margarin
250 ml habtejszín
Lekvár töltéshez
Porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

  1. A búzafinomlisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a lereszelt margarint, majd beleöntjük a tejszínt.
  2. Tésztává dolgozzuk, golyó alakúra formázzuk, fóliába csomagoljuk, majd 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A kihűlt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik tésztaadagot kör alakúra nyújtjuk, a köröket pedig cikkekre vágjuk. A cikkek szélesebb szélére tesszük a lekvárt, majd felcsavarjuk.

  4. A kapott kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 220 fokos sütőben 10 percig sütjük.
  5. A megsült kifliket porcukorral meghintjük.