Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

Ezzel a túrótortával semmi sem tud versenyre kell, sütés nélkül, percek alatt kész is

Ha gyors és finom sütire vágysz.

Néha a legegyszerűbb receptek a legfinomabbak. Nem kell hosszú előkészület, bonyolult mutatványok, csupán egy kis ügyesség. Erre a verhetetlen túrótorta sütés nélkül, percek alatt az ékes példa. A kekszes-vajas-rumos alatt pillanatok alatt kész, a csokoládé is pillanatok alatt felolvad, így nem marad más hátra, mint gyorsan összeállítani és megenni. Ha szerencsénk van és jól be tudjuk az időnket osztani, akkor nagyjából 15 perc elég az elkészítéséhez.

Előkészítés:

 

ALAPANYAGOK

Alap:

1 csomagomlós kakaós karika vagy teasütemény (150 g)
100 gvaj
ízlés szerint rum

Krém:

500 gzsírszegény túró
250 mlhabtejszín
300 gmagas kakaótartalmú csokoládé

Öntet:

140 mlhabtejszín
100 gmagas kakaótartalmú csokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS

  1. A kakaós karikát morzsa állagúra törjük, tortaforma aljára tesszük, ráöntjük a felolvasztott vajat és a rumot, lenyomkodjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, majd hozzálátunk a krém elkészítéséhez-

  2. A csokoládét felolvasztjuk (pl. gőzfürdő felett), hozzáöntjük a habtejszínt és elkeverjük. A túrót tálba tesszük és ráöntjük a csokoládés tejszínt. Elkeverjük, rákanalazzuk a kekszes alapra. Elegyengetjük.

  3. Tetejét meglocsoljuk a csokoládés öntethez. Ehhez a csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt és alaposan lekverjük.