Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

Almás rácsos nagymamámtól: Már messziről lehetett érezni az illatát, ha nagymama ezt sütötte

Imádta az egész család… bármikor szívesen megettük.

A régi jól bevált receptek nagy becsben tartom, és igyekszem én is továbbadni gyerekeimnek. Ahányszor elkészítem a nagyitól és édesanyámtól tanult recepteket, mindig elmondom a családnak, kitől is merítettem az ötletet. Az egyik ilyen finomság ez a pompás almás rácsos nagymamám konyhájából. Én nagyon szeretem, ha az alma kicsit fanyarabb, amit aztán cukorral és fahéjas cukorral bátran ízesíthetünk. A finom szaftos almától a tészta is megpuhul, a felesleges nedvességet pedig a zsemlemorzsa is felszívja.

Hozzáadta: Babu27, 23.10.2017

Kategória: Desszertek, süteményekAlmaGyümölcs szerintÉdes sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

600 g rétesliszt
300 g margarin
200 g porcukor
2 db tojás
1 db sütőpor

Töltelék:

2 kg alma
150 g kristálycukor
2 csomag fahéjas cukor

Szükségünk lesz még:

zsemlemorzsa

ELKÉSZÍTÉS MENETE

  1. A lisztből, margarinból, cukorból, tojásból és sütőporból tésztát gyúrunk, majd kb. 30 percig pihentetjük.
  2. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, megszórjuk a cukorral és fahéjas cukorral.
  3. A tésztát 3 részre osztjuk (az egyik lehet kisebb is). Egy mélyebb tepsit kivajazunk és liszttel beszórunk.
  4. Az egyik tésztaadagot tepsi nagyságúra nyújtjuk, beletesszük a tepsibe, egy kevés zsemlemorzsával megszórjuk, majd rákanalazzuk az almás töltelék felét.
  5. Rátesszük a másik kinyújtott tésztalapot, ezt is megszórjuk a zsemlemorzsával, és elegyengetjük rajta a maradék almás tölteléket.
  6. A maradék tésztából megformázzuk a rácsokat – kézzel hosszú hengereket formázunk, vagy a tésztát kinyújtjuk és vékony sávokra felvágjuk. 180 fokon 40 percig sütjük.
  7. Miután megsült, porcukorral megszórjuk.