Békebeli madártej – Nagymama egyik legjobb receptje! Örök kedvenc nálunk is!
Nagymama tudja a legfinomabban elkészíteni.
Látom nem csak én rajongom érte! 🙂 Hát lehet nem szeretni?
Hozzávalók
- 6 tojássárgája,
- 6 tojásfehérje,
- 6 evőkanál vaníliás cukor,
- 1 liter tej.
Elkészítés
- 1 liter tejet felforralunk, és amikor már lobogva forr, 6 tojásfehérje felvert habjából galuskát szaggatunk bele, de 2-3 galuskánál sohase főzzünk többet egyszerre, mert nagyon megduzzadnak.
- Ha megnőttek és feljöttek a tej tetejére, 6 tojássárgáját elkeverünk 6 evőkanál vaníliás porcukorral, és folytonos keverés közben beleöntjük a forró tejbe, amelyben előzőleg a galuskák főttek.
- Tűzön addig keverjük, amíg a krém sűrűsödni kezd. A tűzről elvéve tovább kavargatjuk, amíg kissé kihűl.
- A kihűlt madártejbe beletesszük a habgaluskát, és tálalásig hűtőben tartjuk.
Van, hogy még karamellízalt cukrot csorgatok a habfelhőkre, esetleg fahéjjal szórom meg, vagy csak pirított mandulával hintem meg a tetejét. Mindenhogyan nagyon finom! 🙂 Kb. fél napot a hűtőben tölt, mielőtt mind befaljuk! 🙂