Unod már a hagyományos rántott húst és fasírtot? Mutatjuk hogyan készít darált húsból rántott húst… igazán mennyei

Nagyon klassz mindenképpen próbáld ki.

Aki szereti a szaftos és puha húsos ételeket, annak kötelező kipróbálni a sajtos darált húst, rántva! Az alapja darált hús, amit reszelt sajttal és tojással keverünk el, a fűszerezése pedig a klasszikus só és bors. A kis korongok megformázását a panírozás követ: zsemlemorzsa, felvert tojás, majd ismét zsemlemorzsa. A kis falatkákat már csak aranybarnára kell sütni, természetesen bő zsiradékban. Szerző: Mineralka

Hozzáadta: TopPetra, 3.11.2019

Kategória: HúsételekDarált húsFasírt receptekFőétkezésekEbédVacsora

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Alap:

500 g darált hús
400 g reszelni való sajt
2 db tojás
só, bors

Panír:

tojás
zsemlemorzsa

Szükségünk lesz még:

olaj sütéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

  1. A sajtot lereszeljük, majd elkeverjük a darált hússal és tojással. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

  2. A hozzávalókat egységes masszává dolgozzuk, majd kezünkkel megformázzuk a fasírtokat.

  3. A kis korongokat bepanírozzuk: zsemlemorzsa, felvert tojás, zsemlemorzsa.

  4. Forró olajban készre sütjük. Ha már a felszíne aranybarna, elkészült.