Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

Öt perc pihi

Egy idős néni a piacon elárulta mitől olyan finom az ő savanyú káposztája: ezt tedd a hordóba, hogy ne legyen túl savanyú a káposzta

Így lesz igazán finom a káposzta.

Az alábbiakban eláruljuk neked a legjobb savanyú káposzta titkát.

Ősszel minden háziasszony recepteket és trükköket keresgél, hogy elsajátítsa a tökéletes savanyú káposzta elkészítésének titkát. Ha azt szeretnéd, hogy az idén neked is tökéletesen sikerüljön, próbáld ki azt a titkot, amit sok háziasszony alkalmaz.

Mit kell tenned a hordóba ahhoz, hogy a legjobb savanyú káposztát kapd?

Minden munkának és tevékenységnek megvannak a maga trükkjei, amelyekből sokat tanulhatsz. Ez a konyhában sincs másként. A tapasztalt háziasszonyok tippjei segíthetnek ízletesebbé varázsolni az ételt, és tökéletesíteni azt. Az őszi befőzés és a savanyítás pedig egyenesen a háziasszonyok „szakterülete”. A savanyú káposzta sokak nagy kedvence, különösen, ha az ünnepek alatt töltött káposzta készül belőle, ezért jó, ha tudod, miben is rejlik a tökéletes savanyú káposzta titka.

Ezért vedd figyelembe ezt a néhány tippet és tanácsot. A káposzta kiválasztásakor figyelj rá, hogy érett, fehér és vékony levelű zöldségeket válassz. A káposztafejeknek sűrűnek kell lenniük, és a leveleknek viszonylag keménynek kell. Ugyanakkor az is fontos, hogy ne látsszon rajta betegség, vagy rovartámadás jele.

A zöldség mérete is lényeges. A háziasszonyok általában tíz centinél nagyobb káposztafejeket választanak. A káposztát meg kell tisztítani, és el kell távolítani a torzsáját, de egyben kell beletenni a hordóba, a torzsa helyén lyukat hagyva. Ide fog kerülni a só.

Így készítsd el a sós oldatot a savanyításhoz

Először is győződj meg róla, hogy a hordó, amiben savanyítani szeretnéd a káposztát, tökéletesen tiszta. A hordót ki kell mosni és meg kell szárítani, és az aljába néhány fatuskót kell helyezni. Erre halmozhatod rá a fűszereket, például a csombort, kaprot, szemes borsot. A sárgarépát és a zellert vágd karikákra, a tormát pedig vágd el hosszában, és így tedd a hordóba.

A sóoldat elkészítéséhez mérlegre is szükséged lesz. Minden 10 liter vízhez számolj 500 gramm durva sót. Ezenkívül, hogy a káposzta tovább elálljon, időnként egy kevés cukrot is tehetsz a hordóba.

 

Egy másik trükk a nyírfához kapcsolódik. Ha egy darab nyírfát helyezel a hordóba, az megakadályozza, hogy a káposzta túlságosan savanyú legyen.

 

Forrás:

A legjobb savanyú káposzta titka: ezt tedd a hordóba, hogy ne legyen túl savanyú a káposzta