Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

Ínycsiklandozó almás kaland sütés nélkül, lágy tejfölös-tejszínes krémmel, 15 perc alatt

Mi nagyon szeretjük….

Frissítő finomság. Az almával tele az éléskamra, adja magát a dolog, hogy valami finomságot készítsek belőle. Szerző: Karambola

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Alap:

Világos és kakaós háztartási keksz

Krém:

400 ml habtejeszín
2 csomag vaníliacukor
400 ml tejföl

Almás réteg:

1 kg alma
2 csomag vaníliacukor
1 csomag fahéjas cukor
2 csomag vanília ízű pudingpor
500 ml víz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

  1. Előkészítjük a magas falú tepsit, fóliával kibéleljük.
  2. Az almát megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, edénybe tesszük. Hozzáadjuk a vanília- és fahéjas cukrot, majd puhára pároljuk. Hozzáadjuk az 500 ml vízben csomómentesre kevert pudingport és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Levesszük a lángról, még forrón beleöntjük a tepsibe.

  3. A habtejszínt vaníliacukorral habbá verjük, majd a tejföllel eldolgozzuk. Rákanalazzuk a kihűlt pudingos rétegre, elegyengetjük.

  4. Felváltva rátesszük a kekszet. Hűtőszekrénybe tesszük. Amikor már minden réteg megkötött, a fóliával együtt kifordítjuk a tepsiből. A fóliát lehúzzuk, felszeleteljük, tálaljuk.