Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

Királyi krémes kocka fenséges desszert mindenkinek

Ez nyerő lesz az egész családban…

Garantált, hogy a királyi krémes kocka után mindenki megnyalja mind a 10 ujját! Lágy, kakaós tészta, amire isteni finom krém kerül, a krém tetejére pedig a tojásfehérjéből, cukorból és citromból készült ellenállhatatlan hab. A sütit érdemes 2 órára hűtőszekrénybe tenni, majd miután már kellően megkötött a krém, szeletelhető és tálalható.

Hozzáadta: TopPetra, 9.11.2020

Kategória: Desszertek, süteményekÉdes sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

5 db tojás
200 g kristálycukor
5 ev. kanál víz
160 g rétesliszt
1/2 csomagsütőpor
3 ev. kanálkakaó

Krém:

500 ml tej
5 db tojássárga
4 ev. kanál búzafinomliszt
1 csomag vaníliacukor
150 g kristálycukor
250 g vaj

Tojáshab:

5 db tojásfehérje
200 g kristálycukor
1 db citrom

ELKÉSZÍTÉS MENETE

  1. A tésztához a tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgát. Belekerül a víz, majd beleforgatjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 30×40 cm-es tepsibe tesszük, elegyengetjük, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
  2. A tojássárgát a tejjel alaposan eldolgozzuk. Hozzáadjuk a cukrot, ezzel is elkeverjük, majd csomómentesre dolgozzuk a vaníliacukorral és liszttel. Krémet főzünk. Amikor már kellően sűrű, fóliával letakarjuk úgy, hogy a fólia érintkezzen a krém felszínével. Kihűtjük. A vajat habosra verjük, majd a kihűlt krémet kis adagokan belekeverjük. Az így kapott lágy, habos krémet rákenjük a kihűlt tésztára.
  3. A tojásfehérjét a cukorral és citrom levével gázfürdő felett felverjük. Rákenjük a krémre, tetejét reszelt csokoládéval megszórhatjuk.
  4. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, felszeleteljük, tálaljuk.

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blažena Sadovskának