Mesebeli csodás karácsonyi gombák – ezek a sütik a gyerekek nagy kedvence lesz
Cuki és nagyon finom süti.
A karácsonyi gombák csodás díszei lehetnek az ünnepi asztalnak. Az elkészítésük egyszerű, gyakorlatilag csupán 3 alapanyag kell hozzá. A kapott tésztából megformázzuk a tönköket és a kalapokat, majd ezeket csokival díszítjük és csokival tapasztjuk össze. A tészta elég ragadós és tapadós, de nem kell megijedni! A tönköket és kalapokat addig pihentetjük, amíg szépen megszárad, majd össze is tapaszthatjuk olvasztott csokoládéval. Szerző: Petra
Hozzáadta: TopPetra, 19.12.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Sütés nélküli desszertek
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
150 g darált dió
150 g porcukor
1 db kisebb tojásfehérje
Szükségünk lesz még:
Olvasztott csokoládé
Darált dió
ELKÉSZÍTÉS MENETE
-
A hozzávalókat jó alaposan elkeverjük. Ha a tésztával nehéz dolgozni és túlságosan ragad, akkor adhatunk még hozzá diót vagy cukrot
-
A tésztából kisebb adagokat szaggatunk ki, ezekből formázzuk meg a gombák tönkjét és kalapját.
-
A tönköket darált dióba forgathatjuk.