Mesebeli csodás karácsonyi gombák – ezek a sütik a gyerekek nagy kedvence lesz

Cuki és nagyon finom süti.

A karácsonyi gombák csodás díszei lehetnek az ünnepi asztalnak. Az elkészítésük egyszerű, gyakorlatilag csupán 3 alapanyag kell hozzá. A kapott tésztából megformázzuk a tönköket és a kalapokat, majd ezeket csokival díszítjük és csokival tapasztjuk össze. A tészta elég ragadós és tapadós, de nem kell megijedni! A tönköket és kalapokat addig pihentetjük, amíg szépen megszárad, majd össze is tapaszthatjuk olvasztott csokoládéval. Szerző: Petra

Előkészítés:

ALAPANYAGOK

150 g darált dió
150 g porcukor
1 db kisebb tojásfehérje

Szükségünk lesz még:

Olvasztott csokoládé
Darált dió

ELKÉSZÍTÉS MENETE

  1. A hozzávalókat jó alaposan elkeverjük. Ha a tésztával nehéz dolgozni és túlságosan ragad, akkor adhatunk még hozzá diót vagy cukrot
  2. A tésztából kisebb adagokat szaggatunk ki, ezekből formázzuk meg a gombák tönkjét és kalapját.
  3. A tönköket darált dióba forgathatjuk.
  4. Miután a tönkök és kalapok is megszáradtak, a kalapokat olvasztott csokiba mártottam, majd szintén olvasztott csokival ragasztottam össze a kalapot és a tönköket.