Kókuszos mennyei kocka egyetlen tojásból, ami szempillantás alatt eltűnik a tepsiből

Karácsonykor nagyon szeretjük.

Isteni kókuszos kocka, ami nemcsak az ünnepek alkalmával, hanem az év minden napján megállja a helyét. Nem nehéz elkészíteni, a tészta sem kihívás, a csokis máz is nagyon egyszerű. A receptet barátnőmtől tanultam, és azóta nem tudok annyit készíteni, hogy ne fogyna el pillanatok alatt. Szerző: Mineralka

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

200 g porcukor
1 db tojás
2 ev. kanálméz
1 ev. kanálolaj
200 ml tej
300 g finomliszt
1 csomag sütőpor

Öntet:

250 g porcukor
50 g kakaó
6 ev. kanáltej
250 g vaj

Befejezéshez:

250 g kókuszreszelék

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS

  1. A tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat, a mézet, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan eldolgozzuk.

  2. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük. 160 fokra előmelegített ütőben 20 percig sütjük.

  3. Miután megsült, kihűtjük és a kívánt alakazatokra vágjuk – kocka, esetleg téglatest.

  4. Az öntethez a porcukrot, kakaót és tejet edénybe tesszük. Elkezdjük melegíteni, majd amikor már egységes masszát kapunk, hozzáadjuk a vajat. Addig kevergetjük, amíg a vaj fel nem oldódik.

  5. Ebbe a csokis mázba mártogatjuk bele a tésztaformákat. Végül kókuszreszelékbe forgatjuk.