Sajnos a legtöbb háziasszony nem ismeri az igazi klasszikus linzertészta receptjét…. mutatjuk mitől lesz igazán omlós
Mi már csak így készítjük….
Én nagyon szeretem a klasszikus linzertésztát. Egyszerűen formázható, és nagyon sokáig eláll. Ez a recept tényleg ősöreg, még mamámtól tanutam, aki szintén anyukájától. A recept generációkon keresztül adódott tovább, és nagyon örülök, hogy én is így készítem a klasszikus linzertésztát. Néha kakaót is adok hozzá, vagy darált dióval és darált mandulával dobom fel, annak függvényében, épp mihez van kedvem, vagy a család mit kívánt meg.
Hozzáadta: TopPetra, 21.12.2016
Kategória: Karácsonyi desszertek, Karácsony, Ünnepek, Linzer, Tészták, Linzer
ALAPANYAGOK
370 g rétesliszt
250 g vaj
120 g porcukor
1/2 db citrom héja
1 db tojás sárgája
-
Az átszitált lisztet, a porcukrot és a citromhéjat egy tálba tesszük, alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a hideg, kockára vágott vajat és a tojás sárgáját. A hozzávalókat eldolgozzuk, majd egy cipót formázunk a tésztából. A tésztát túl sokáig nem dolgozom, csak épphogy, ezután fóliába csomagolom és egy órára hűtőszekrénybe teszem pihenni.
-
A tésztát 3 mm vastagságúra gyúrjuk, majd tetszés szerinti formákat szaggatunk ki belőle. A süteményeket 180 fokon 5-7 percig sütjük, de a sütést figyelemmel kísérjük, mivel minden sütő más. Vigyázat, a tészta nagyon hamar megsül, és ha túlsütjük, akkor nagyon száraz lesz.
-
A tepsit kibélelhetjük sütőpapírral, vagy kikenhetjük vajjal.
-
A kész linzert lekvárral összetapasztjuk, porcukorral megszórjuk.