Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

Unod már a hagyományos rántott húst? Mutatunk ettől ezerszer finomabbat… sajtos rántott karfiol, ezzel nem lehet betelni!! Finomabbat még nem ettél!

Mi nagyon szeretjük.

A sajt mámorítóvá teszi! Vigyázat, pillanatok alatt felfalja a család! 🙂

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 3 tojás
  • 7 evőkanál liszt
  • só, bors
  • olaj

Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kicsit hűlni. A tojásokat felverjük, fűszerezzük és belekeverjük a reszelt sajtot. A karfiolt először lisztbe, utána a tojásba, majd ismét a lisztbe forgatjuk. Forró olajban kisütjük. Lassú tűzön süssük, hogy megpuhuljon.