Tiramiszu palacsinta – elmondhatatlanul finom, ennél mennyeibb palacsintát még nem ettél!!
Sokkal finomabb mint a hagyományos palacsinta.
A legkülönlegesebb palacsinta, mindenki odavan érte!
Hozzávalók:
a tésztához:
Hogyan készül a tökéletes szalagos fánk? Kattints ide és nézd meg ezt a videóban, eláruljuk a titkát!
- 20 dkg liszt
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 tojás
- 1,5 dl tej
- 3 evőkanál olaj
- 3 dl szénsavas ásványvíz
Hozzávalók:
a töltelékhez:
- 30 dkg mascarpone
- 1 evőkanál citromlé
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 evőkanál porcukor
- 1 dl főtt feketekávé
- 1 csomag babapiskóta
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit összekavarjuk, majd olajban kisütjük a palacsintákat. A mascarponét a cukorral és a vaníliás cukorral összedolgozzuk, hozzáadjuk a citromlevet. Minden palacsintát megkenünk a krémmel. Két darab babapiskótát kávéba mártunk és rátesszük a mascarpone krémre, majd feltekerjük a palacsintát. Megtöltjük az összeset és már tálalhatjuk is.