Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

Tejfölös bableves füstölt csülökkel és minden jóval megpakolva! Kiadós és isteni!

Nagyon finom ez a leves és igen laktató.

A férjem rajong érte! Nem tudok belőle annyit főzni, hogy következő napra is maradjon! Ettől sokáig nem leszel éhes!

Hozzávalók

  • 50 dkg füstölt csülök,
  • 15 dkg száraz bab,
  • 15 dkg vegyes zöldség,
  • 4 dkg zsír,
  • 3 dkg hagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 6 dkg liszt,
  • 2 dl tejtől,
  • só, pirospaprika,
  • 1/2 csomó zöldpetrezselyem.

Elkészítés

A füstölt csülköt másfél liter vízben megfőzzük. A megtisztított és megmosott babot néhány óráig vízben áztatjuk, majd puhára főzzük, és a füstölt hús levével felöntjük. A zsírból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, a finomra vágott hagymát, fokhagymát, petrezselyem zöldjét, pirospaprikát a rántásba tesszük. Egy kevés hideg vízzel felöntjük, a levesbe keverjük, és 10 percig forraljuk. A megfőtt csülköt 5 részre vágjuk, és tálalás előtt a levesbe tesszük. A tejfölt ugyancsak tálalás előtt keverjük a levesbe.

Van otthon liszt és tojás? Kattints ide és tekintsd meg ezt a videót, hogyan készül az elronthatatlan sütőben sült fánk recept!