Amióta ennyire durván megemelkedett a kenyér ára, csakis magam sütöm – a szódabikarbónás kenyér, dagasztás nélkül, napokig friss és isteni íze van!
Mi már régóta csak így sütjük.
A szódabikarbónás kenyér nemcsak egészségesebb a boltban kapható “társainál”, hanem mindig frissen készíthetjük, és pontosan tudjuk, hogy mit tartalmaz.
Ráadásul a pénztárcánk is köszönetet mond majd érte..
Sokan kizárólag amiatt nem kezdenek el otthon kenyeret sütni, mert azt hallották, hogy otthon nem lehet finom kenyeret készíteni. Ez azonban nem igaz. Egy jó recept kell, és egy kis gyakorlat: máris finomabb lesz, mint a bolti!
Íme, ezekre a hozzávalókra lesz szükséged az egészséges és friss házi kenyérhez:
- Három és fél bögre liszt;
- Egy t.k. szódabikarbóna;
- Egy t.k. só; valamint
- Három és fél bögre tej.
Így készítsd el:
Jól gyúrd össze a hozzávalókat, formázd, hogy kenyér alakú váljon, majd vagdosd be a kenyér tetejét.
Melegítsd elő a sütőt száznyolcvan fokra, majd addig süsd a kenyeret, míg aranybarna színű nem lesz!
Jó étvágyat!
Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is elkészíthessék!