Így készíthetsz te is finom házi sajt, amihez nem kell komoly szakmai tudás… a kezdők is el tudják készíteni. 2 l tejből 1 kg sajt lesz.
Így készíthetsz te is finom sajtot.
A sajtot azelőtt nem boltban vásárolták, hanem otthon készítették. A hagyomány már nem elterjedt, de érdemes ezzel is megpróbálkozni. Szerző: Triniti
Hozzáadta: TopPetra, 29.1.2022
Kategória: Tippek és trükkök, Reggeli, Főétkezések
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
2 l tej
2 kv. kanálsó
400 g tejföl
6 db tojás
ELKÉSZÍTÉS MENETE
-
A tejet edénybe töltjük, sózzuk. Ízlés szerint ez több vagy kevesebb is lehet.
-
Kis lángon elkezdjük melegíteni. Amikor felforrt, folyamatos kevergetés mellett beledolgozzuk a felvert tojást és a tejfölt is. Kb. 6 percig főzzük, „túrósodni” kezd.
-
Egy szövet vagy rongy segítségével fogjuk fel a sajtot.
-
Felakasztjuk, legalább 4 órát hagyjuk, hogy a felesleges nedvesség lecsepegjetn.