Mennyei Tipp

A legjobb tippek tőlünk jönnek!

GasztroKonyha

Pofonegyszerű bögrés krémes szelet csokiöntettel

Imádja az egész család.

Ehhez a recepthez elég komoly fotodokumentációt készíttettem, hogy bárki meg tudjon vele birkózni. A bögrés krémes szelet csokiöntettel szerintem nagyon egyszerű. Az alapja puha tészta, amire lágy krém kerül (akár vaníliapudingport is használhatunk keményítő és liszt helyett), a krémre pedig a finom csokiöntet. Három réteg, három ellenállhatatlan íz, ami egészben alkot tökéletes harmóniát. Szerző: Mineralka

Hozzáadta: TopPetra, 5.11.2019

Kategória: Desszertek, süteményekÉdes sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta (1 bögre = 200 ml):

4 db tojás
1 bögre porcukor
1 bögre finomliszt
3 ev. kanál kakaó
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliacukor

Krém:

1 l tej
4 ev. kanál finomliszt
4 ev. kanál burgonyakeményítő
1,5 bögre porcukor
2 db tojás
100 g vaj
1 csomag vaníliacukor
400 ml habtejszín

Tetejére:

200 ml habtejszín
100 g tejcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENET

  1. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az átszitált, kakaóval és sütőporral elkevert lisztet. A tésztát nagyobb, kb. 32×42 cm-es tepsibe öntjük, amit előtte sütőpapírral kibéleltünk. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

  2. Miután megsült, kivesszük.
  3. Elkészítjük a krémet: a tejben csomómentesre keverjük a keményítőt és a lisztet, hozzáadjuk a porcukrot és a tojást, ezzel is elkeverjük, majd sűrű krémet főzünk. A krémet levesszük a lángról, majd még amíg forró, beledolgozzuk a vajat és a vaníliacukrot – kézi robotgéppel dolgoztam, így a krém lágy, selymes lett. Kihűtjük.

  4. A habtejszínt kemény habbá verjük és óvatosan beledolgozzuk a lágy krémbe. A kapott krémet két részre osztjuk.

  5. Az egyik krémadaggal megkenjük a tésztát (a tésztát előtte kifordítottam a tepsiből és a széleit levágtam, majd visszatettem a tepsibe), erre rámorzsoljuk a levágott tésztarészeket, majd rávisszük a másik adag krémet. Hűtőszekrénybe tesszük.

  6. Amikor megkötött, a tetejét meglocsoljuk a csokoládés öntettel . a tejszínt felmelegítjük, beletesszük a kockára tört csokoládét és addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik.